Ruim een jaar geleden kreeg Sander, een speler van onze club, de harde diagnose van acute leukemie. Dit nieuws gooide zijn leven volledig overhoop.

Normaal gezien zou hij op dat ogenblik beginnen aan zijn laatste jaar in het humaniora, maar in plaats daarvan wachtte hem een lange en intense behandeling.

Bovenop dit slechte nieuws zou hij dus ook niet kunnen afstuderen samen met zijn klasgenoten.

Gelukkig kreeg hij toen via de school te horen dat hij in aanmerking kwam om les te volgen via Bednet.

Dankzij Bednet  en het go Atheneum Tienen is Sander in eind juli afgestudeerd.

Intussen gaat het goed met Sander en is hij in september begonnen aan de opleiding Chemie aan de KU Leuven.

Bednet is een vzw die zorgt dat kinderen, die omwille van een medische reden tijdelijk of lange tijd niet naar school kunnen gaan, de les in hun klas live kunnen volgen via internet van thuis uit of vanuit het ziekenhuis. Zo blijven ze mee met de les en houden ze contact met hun klasgenoten. Kinderen vergeten even dat ze ziek zijn en kunnen weer deel uitmaken van de klasgroep. (www.bednet.be)

Omdat Bednet volledig gratis is voor ouders en de school, kunnen zij alle steun gebruiken om ieder kind die dat nodig heeft, les te laten volgen via Bednet.

Daarom organiseert VC Houtem-Oplinter deze actie in het kader van de Warmste Week van Studio Brussel.

Kom dus zeker op 1 december lopen of wandelen voor dit goede doel. Je kan kiezen uit een afstand van 5 of 10 km. Voor de allerkleinsten is er een “kidsrun” op de terreinen van de club.

Inschrijven kan je doen op deze pagina

Team Sander dankt jullie alvast voor jullie deelname.